τηλεφωνία VoIP

Τι είναι τελικά η Τηλεφωνία VoIP ;

Εδώ σας έχουμε ένα σύντομο οδηγό για το τί είναι η VoIP τηλεφωνία, ποια τα οφέλη της και πόσο κοστίζει!

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για την VoIP τηλεφωνία, αλλά είναι πιθανό να την έχετε χρησιμοποιήσει χωρίς να το γνωρίζετε. Οι δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook Messenger και το Skype χρησιμοποιούν την τεχνολογία VoIP για να πραγματοποιούν οι χρήστες φωνητικές κλήσεις.

Τα οφέλη για μια επιχείρηση που θα χρησιμοποιήσει την VoIP τηλεφωνία είναι πολλά και θα τα δούμε αναλυτικά σε αυτό το άρθρο

Ο όρος VoIP είναι το ακρωνύμιο του (Voice over Internet Protocol) ή με πιο συνηθισμένους όρους τηλεφωνική υπηρεσία μέσω Διαδικτύου, IP τηλεφωνία, ευρυζωνική τηλεφωνία.

Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από υπολογιστή, τηλεφωνικές συσκευές, ακόμα και από το κινητό σας μέσω του Διαδικτύου ή ενός δικτύου (3G/4G/5G) χρησιμοποιώντας το τηλεφωνικό νούμερο που ήδη διαθέτετε.

Τηλεφωνία VoIP vs Παραδοσιακή

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε το τι είναι η VoIP τηλεφωνία είναι να το σκεφτείτε ως εξής:

Παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές: Αναλογικός τρόπος επικοινωνίας

VoIP: Ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας

Η τηλεφωνία VoIP μπορεί να προσφέρει μια σύγχρονη σειρά διαφορετικών δυνατοτήτων που ενδέχεται να μην διαθέτει η τρέχουσα τηλεφωνική σας υπηρεσία και συνιστάται για επιχειρήσεις που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα στο λογαριασμό τους και αναζητούν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της VoIP είναι:

Cloud Τηλεφωνικό Κέντρο

Είναι μία υπηρεσία η οποία καταργεί την ανάγκη προμήθειας «συμβατικού» τηλεφωνικού κέντρου, προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, καταργεί το κόστος εξοπλισμού και συντήρησης.

 

Τηλεφωνητής – Voicemail

Δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνητή η οποία στέλνει τα φωνητικά σας μηνύματα στο email σας.

 

Ηχογράφηση κλήσεων

Η υπηρεσία ηχογραφεί όλες τις κλήσεις σας και αποθηκεύει για μελλοντική αναζήτηση.

 

Αναμονή Κλήσης

Η υπηρεσία σας ενημερώνει για επιπλέον εισερχόμενες κλήσεις κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας τις οποίες μπορείτε να τις κρατήσετε σε αναμονή ή να τις μεταφέρετε σε κάποιον συνεργάτη σας.

 

Τηλεφωνικές Συνδιαλέξεις – Online Conferences

Σας επιτρέπει να κάνετε τηλεφωνικές συνομιλίες με παραπάνω από 2 συμμετέχοντες ή να διοργανώσετε ένα online meeting.

 

Τι είδους εξοπλισμό χρειάζεται μια επιχείρηση για την VoIP τηλεφωνία ;

Το μόνο που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε μια κλήση VoIP είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και μια ή και περισσότερες από τις παρακάτω συσκευές.

  • Υπολογιστής
  • Smartphone
  • VoIP τηλεφωνική συσκευή
  • Tablet

Πλεονεκτήματα με την τηλεφωνία VoIP για την επιχείρηση σας

Μειωμένο Κόστος Επικοινωνίας

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της μετάβασης της επιχείρησής σας σε VoIP τηλεφωνία είναι σε γενικές γραμμές το κόστος. Τα παραδοσιακά τηλεφωνικά κέντρα είναι ακριβά όταν λαμβάνετε υπόψη το υλικό, τα τέλη παρόχου, την εγκατάσταση και το πραγματικό κόστος ανά λεπτό. Τα τηλέφωνα VoIP μπορούν να χειριστούν πολλές “γραμμές” ταυτόχρονα, να εγκατασταθούν σε χρόνο μηδέν, και κοστίζουν λιγότερο, επειδή η τεχνολογία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Διαδικτύου. Το VoIP είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν δραστικά το κόστος του λογαριασμού τους στο τηλέφωνο. Μπορείτε να προμηθευτείτε από τη VOICELAND το τηλεφωνικό σας κέντρο & απεριόριστα κανάλια φωνής μόλις με 50€/χρόνο.

Επίσης να προσθέσουμε και τη δυνατότητα πέρα από τηλεφωνικές συσκευές και των Web Clients μέσω π.χ. Chrome με κεφαλόφωνο που είναι και πάλι δωρεάν!

Επεκτασιμότητα

Καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται και προσθέτουν υπαλλήλους, η προσθήκη επιπλέον γραμμών VoIP είναι εξαιρετικά απλή. Ένα σταθερό τηλεφωνικό σύστημα θα απαιτούσε να καλέσετε τον παροχέα σας, να ορίσετε χρόνο για να προσθέσουν γραμμές στο γραφείο και να αγοράσουν νέο υλικό. Το VoIP επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδυάζουν τα τηλεφωνικά συστήματα πολλαπλών γραφείων ενός οργανισμού σε ένα μόνο σύστημα.

Απομακρυσμένη εργασία & τηλεδιάσκεψη

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να προωθούν τις κλήσεις γραφείου τους στα smartphone ή τους υπολογιστές τους χωρίς επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, δίνει την δυνατότητα για web meetings για να έχετε εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους υπαλλήλους σας όταν αυτό απαιτείται.

Εξοικονόμηση σε ξεπερασμένα τηλεφωνικά συστήματα : 

Η παραδοσιακή σταθερή τηλεφωνική υπηρεσία απαιτεί δαπανηρή συντήρηση εξοπλισμού επί τόπου και απαιτούνται αναβαθμίσεις εξοπλισμού για να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων γραμμών. Αυτή η συντήρηση εξαλείφεται από το VoIP επειδή χρησιμοποιεί το υπάρχον τοπικό δίκτυο της τοποθεσίας. Χρησιμοποιώντας την VoIP τηλεφωνία , μπορείτε να μοιράζεστε πληροφορίες, ιδέες και σκέψεις σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να επισπεύσετε έργα με εργαλεία άμεσης συνεργασίας, όπως IM, ομαδικές συνομιλίες και κοινή χρήση βίντεο.

Πιο ασφαλές από το σταθερό σας τηλέφωνο & Εγγυημένη διαθεσιμότητα

Η ασφάλεια είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ιδιοκτητών επιχειρήσεων – με καλό λόγο. Τα στοιχεία σας είναι πολύτιμα και η μετάβαση σε νέα τεχνολογία μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ευάλωτοι.

Σε αντίθεση με πολλές πεποιθήσεις, η VoIP τηλεφωνία είναι ασφαλής και αν επιλέξετε έναν αξιόπιστο πάροχο σας παρέχει και εγγυημένη διαθεσιμότητα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δυνατότητες με τα σημερινά συστήματα τηλεφώνου cloud που εγγυώνται την ασφάλεια των κλήσεων σας στην ασφάλεια. Για παράδειγμα, πολλοί δρομολογητές VoIP διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας και πίνακες ελέγχου. Η διασφάλιση της ασφάλειας του δικτύου σας είναι το πρώτο βήμα για μια ισχυρή σύνδεση τηλεφώνου cloud.

Ενδεικτικά κόστη για την VoIP τηλεφωνία αποκλειστικά από την VOICELAND

Αν είστε σε αναζήτηση παρόχου VoIP τηλεφωνίας, θα χαρούμε να σας παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική για να μοιραστείτε μαζί μας τις ανάγκες επικοινωνίας σας.

 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Change Language To: Greek English