End-to-end κρυπτογράφηση με VoIP τηλεφωνία

Ασφαλής επικοινωνία και χαμηλές χρεώσεις για επιχειρήσεις

Η end-to-end κρυπτογράφηση μπήκε στις ζωές μας μόλις η ψηφιακή επικοινωνία έγινε βασικός τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών, στα πλαίσια του γενικότερου πρόσφατου ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις.

Ειδικά για επαγγελματικά θέματα και ευαίσθητα δεδομένα, το end-to-end encryption είναι αναγκαιότητα, έτσι ώστε να καταφέρνει μια επιχείρηση να διατηρεί τα οικονομικά της δεδομένα και τα στοιχεία των πελατών της ασφαλή και μακριά από κακόβουλες προσπάθειες υποκλοπής.

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι και πώς λειτουργεί το end-to-end encryption. Θα δούμε επίσης γιατί στην επαγγελματική μας ζωή το χρειαζόμαστε απαραιτήτως και ποιος είναι ο πάροχος που μπορεί να σας εγγυηθεί ασφαλείς επικοινωνίες, χωρίς να χρειάζεστε σύνθετα συστήματα και μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσετε.

Η αξία της κρυπτογράφησης στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο

Με τη VoIP τεχνολογία να υιοθετείται ευρέως από εταιρείες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους επικοινωνίες, η κρυπτογράφηση απέκτησε σημαντικότατο ρόλο. Φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις, web meetings και άμεσα μηνύματα μέσω VoIP γίνονται λειτουργικές λύσεις για κάθε επιχειρηματικό μοντέλο και η ασφάλεια των δεδομένων δεν θα μπορούσε να μας απασχολεί λιγότερο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η VoIP τρέχει στο ίδιο δίκτυο με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πάντα για την ασφάλεια και την προστασία των επικοινωνιών σας.

Συν τοις άλλοις, η τηλεργασία έγινε απόλυτο βίωμα κατά της διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να είναι τρόπος παροχής υπηρεσιών, ειδικά για εταιρείες τεχνολογίας. Όμως, κάθε φορά που επέρχεται μια βασική αλλαγή στον τρόπο που εργαζόμαστε, καλό είναι να σκεφτούμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα ασφάλειας και διαρροής πληροφορίας σε τρίτους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την end-to-end κρυπτογράφηση!

Τι είναι η end-to-end κρυπτογράφηση (ή και end-to-end encryption);

Η κρυπτογράφηση κλήσεων end-to-end (στα ελληνικά ονομάζεται και κρυπτογράφηση απ’ άκρη σ’ άκρη) είναι μια ασφαλής μέθοδος επικοινωνίας, που εμποδίζει τρίτα μέρη από το να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που μεταφέρονται μέσω κλήσεων VoIP.

Πώς λειτουργεί η VoIP κρυπτογράφηση μηνυμάτων & κλήσεων;

Η τεχνολογία κρυπτογράφησης διατηρεί το περιεχόμενο που μοιράζεστε ιδιωτικό και ασφαλές από το ένα τελικό σημείο στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τα δεδομένα μεταφέρονται από ένα σύστημα ή μια συσκευή σε μια άλλη, κρυπτογραφούνται ώστε να μην είναι προσβάσιμα κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους.

Μόνο το προβλεπόμενο end point μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα αυτά ώστε μόνο ένας συγκεκριμένος παραλήπτης να αποκτήσει πρόσβαση στην πληροφορία. Άλλα μη εξουσιοδοτημένα μέρη δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις συνομιλίες ή να δουν τα μηνύματά σας.

Ακόμη κι αν αποπειραθεί κάποιος να υποκλέψει τις συνομιλίες ή τα μηνύματά σας, το περιεχόμενο δεν θα είναι αναγνώσιμο.

Η VoIP τηλεφωνία χρησιμοποιεί ψηφιακή, κρυπτογραφημένη επικοινωνία (κρυπτογραφημένα μηνύματα και φωνητικές κλήσεις) μεταξύ της συσκευής σας και της τηλεπικοινωνιακής βάσης. Η φωνή σας αποκρυπτογραφείται μόνο στην τηλεπικοινωνιακή βάση και αποστέλλεται μέσω του τηλεφωνικού δικτύου στον παραλήπτη.

Γιατί χρειάζεστε end-to-end encryption στην επαγγελματική σας επικοινωνία;

Στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι το 66% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν υποστεί κάποια μορφή κυβερνοεπίθεσης. Όπως χρησιμοποιείτε συστήματα ασφαλείας με κάμερες και συναγερμό για το γραφείο, το σπίτι ή το κατάστημά σας, έτσι είναι πλέον σημαντικό να προστατέψετε και τη διαδικτυακή υπόσταση της επιχείρησής σας.

Μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να σκεφτείτε σοβαρά την έννοια του end-to-end encryption είναι οι εξής:

  • Ασφάλεια απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις και προσπάθειες υποκλοπής δεδομένων.
  • Τήρηση κανονισμού GDPR για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων των πελατών σας μέσα στην επιχείρηση.
  • Λιγότερος χρόνος δαπανάται για αποκατάσταση ψηφιακών κρίσεων, άρα αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.
  • Προστασία ευαίσθητων δεδομένων της επιχείρησης, όπως οικονομικά στοιχεία, νομικά ζητήματα, εμπορικές στρατηγικές και νέες επιχειρηματικές ιδέες.
  • Καλύτερος έλεγχος ως προς το ποιος έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα επικοινωνίας εντός της επιχείρησης.

Χρειάζεστε κρυπτογράφηση μηνυμάτων, ασφαλείς φωνητικές κλήσεις & οικονομική μηνιαία επικοινωνία; Πείτε μας δύο πράγματα για την επιχείρησή σας και θα σας καλέσουμε πίσω εμείς πολύ σύντομα!

Με ενδιαφέρει

Σας προσφέρει ο πάροχός σας ασφάλεια στις επικοινωνίες σας;

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ήδη τη VoIP τηλεφωνία, είστε σίγουροι ότι ο πάροχός σας έχει φροντίσει για την κρυπτογράφηση των κλήσεων και των μηνυμάτων που ανταλλάσσετε μέσα από το σύστημα τηλεπικοινωνιών σας;

Για να καταλάβετε αν οι επικοινωνίες σας είναι ασφαλείς, ρωτήστε τον πάροχό σας τα παρακάτω:

  1. Ποιος είναι ο εγγυημένος χρόνος λειτουργίας και τι κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το downtime;
  2. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να απαντήσετε σε μια παραβίαση ασφαλείας και πόσος για να αποκαταστήσετε την ασφαλή λειτουργία;
  3. Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις σας στη διασφάλιση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα;
  4. Με ποιους τρόπους προστατεύετε τους servers σας;
  5. Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας των third party εφαρμογών που χρησιμοποιείτε συνδυαστικά με τη VoIP τηλεφωνία που προσφέρετε;
  6. Πώς κρυπτογραφούνται τα δεδομένα των επικοινωνιών και πώς αυτό επηρεάζει την ποιότητα της κλήσης;
  7. Με ποιο τρόπο παρέχετε customer support και ποιες ώρες της μέρας;

Η Voiceland είναι έτοιμη να σας απαντήσει σε όλα τα παραπάνω. Μιλήστε με έναν εκπρόσωπό μας και λάβετε απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και ψιλά γράμματα.

Κλείστε ραντεβού επικοινωνίας

Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλές είναι να αλλάξουν τηλεφωνία οι επιχειρήσεις;

Πώς θα αποκτήσετε VoIP κρυπτογράφηση κλήσεων & μηνυμάτων;

Η Voiceland σας προσφέρει άνετη και κρυπτογραφημένη επικοινωνία μέσω cloud για την επιχείρησή σας σε υπάρχον ή νέο αριθμό VoIP. Χρησιμοποιώντας τη VoIP και το 3CX, μπορείτε να νιώσετε ασφάλεια για το σύστημά σας. Η ομάδα μας έχει φροντίσει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς επικοινωνίας, μέσω ενός συστήματος που κρυπτογραφεί όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που αποστέλλονται από την εφαρμογή 3CX. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τη live συνομιλία, την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και τις κλήσεις προς σταθερά - κινητά - δορυφορικά δίκτυα.

Η VOICELAND είναι ο μόνος πάροχος που διαθέτει και τις 4 ISO πιστοποιήσεις 9001-27001-27011-27017 που διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα στις επικοινωνίες σας.

  • ISO 9001 - Πιστοποίηση ποιότητας συστήματος διαχείρισης.
  • ISO 27001 - Πιστοποίηση ασφάλειας πληροφοριών σε πληροφοριακό σύστημα.
  • ISO 27011 - Πιστοποίηση της ακεραιότητας τηλεπικοινωνιακών πληροφοριών συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της εγκατάστασης και της χρήσης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων.
  • ISO 27017 - Πιστοποίηση ασφάλειας των πληροφοριών κατά τη χρήση υπηρεσιών cloud.

Χρειάζεστε άμεσα κρυπτογράφηση κλήσεων και μηνυμάτων;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε μαζί μας και να δημιουργήσουμε από κοινού ένα οικονομικά προσιτό πλάνο VoIP τηλεφωνίας, που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της επιχείρησής σας, χωρίς όμως να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα της ασφάλειας στην επικοινωνία.

Ζητήστε Προσφορά