Ελληνικά

Φορητότητα αριθμού σταθερής από συμβατική σε VoIP τηλεφωνία 

Τι χρειάζεται να ξέρετε;

Η φορητότητα αριθμού σταθερής τηλεφωνίας από συμβατική σε VoIP τηλεφωνία είναι μια διαδικασία που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό από έναν πάροχο σε έναν άλλο, χωρίς να τον αλλάξετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους υποδομές, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους και τις κλήσεις από τους πελάτες τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βήματα που απαιτούνται για τη φορητότητα του αριθμού σας, τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα οφέλη που προσφέρει η VoIP τηλεφωνία σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις.

Τι είναι η φορητότητα τηλεφωνικών αριθμών;

Φορητότητα τηλεφωνικών αριθμών είναι η δυνατότητα που έχετε να διατηρείτε τον τηλεφωνικό αριθμό σας, κάθε φορά που αλλάζετε εταιρεία τηλεφωνίας. Αν θέλετε δηλαδή να μεταβείτε από μία εταιρεία-πάροχο τηλεφωνίας σε μια άλλη, μπορείτε να κρατήσετε τον τηλεφωνικό αριθμό της επιχείρησής σας. Κάνοντας μια αίτηση φορητότητας μπορείτε να αλλάξετε πάροχο, διατηρώντας το ίδιο νούμερο, είτε πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό του σπιτιού ή του γραφείου σας.

3 βήματα για να κάνετε φορητότητα τηλεφωνικού αριθμού

Για να κάνετε φορητότητα του αριθμού σας, χρειάζεται να ακολουθήσετε 3 απλά βήματα:

  1. Αρχικά χρειάζεται να απευθυνθείτε στη νέα εταιρεία-πάροχο της επιλογής σας και να υποβάλετε αίτηση φορητότητας του αριθμού σας. Η αίτησή σας αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και αίτηση για τη διακοπή των υπηρεσιών από την υφιστάμενη εταιρεία. Δε θα χρειαστεί, δηλαδή, να ενημερώσετε την εταιρεία-πάροχο ότι θέλετε να φύγετε.
  2. Για να προχωρήσει η αίτησή σας, χρειάζεται να έχετε υποβάλλει τα σωστά δικαιολογητικά και στοιχεία. Δηλαδή χρειάζεται να έχετε έναν πρόσφατο λογαριασμό του τηλεφώνου ή μια βεβαίωση κατοχής από τον πάροχο του αριθμού σας, με όλα τα στοιχεία σας σωστά γραμμένα.
  3. Θυμηθείτε ότι κατά την ολοκλήρωση της φορητότητας, όποια προϋπάρχουσα υπηρεσία είχε ο αριθμός από τον προηγούμενο πάροχο χάνεται (π.χ σύνδεση internet). Αν θέλετε να επικοινωνείτε με VoIP τηλεφωνία, χρειάζεται να υπάρχει ενεργή σύνδεση internet στον χώρο.
    voiceland-number-portability-secondary

Πόσο χρόνο παίρνει η φορητότητα τηλεφωνικού αριθμού;

Η φορητότητα, για τη σταθερή τηλεφωνία, μπορεί να ολοκληρωθεί εντός μίας εργάσιμης ημέρας, αφού γίνει η αποδοχή της αίτησης φορητότητας από την υφιστάμενη εταιρεία. Συνήθως οι εταιρείες τηλεφωνίας επικοινωνούν πρώτα μαζί σας, για να βεβαιωθούν ότι έχετε υποβάλει αυτοπροσώπως αίτημα φορητότητας. Αφού επιβεβαιώσετε τις προθέσεις αποχώρησής σας και τηλεφωνικά, η αίτησή σας θα προχωρήσει κανονικά.

Ο χρόνος για να περάσει ο αριθμός του σταθερού σας στον νέο πάροχο, είναι από 15 λεπτά έως και 2 ώρες. Αυτός είναι ουσιαστικά ο χρόνος που απαιτείται για την ενημέρωση των συστημάτων όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για ορθή δρομολόγηση του αριθμού σας.

Πότε δεν ολοκληρώνεται μια αίτηση φορητότητας τηλεφωνικού αριθμού;

Η εταιρεία στην οποία βρίσκεται ο αριθμός σας μπορεί να απορρίψει την αίτηση φορητότητας που κάνατε μόνο σε 3 περιπτώσεις:

  1. Αν ο ΑΦΜ που αναγράφεται στην αίτηση φορητότητας είναι διαφορετικός από τον ΑΦΜ που είναι καταχωρημένος στα στοιχεία σας στην τωρινή εταιρεία πάροχο.
  2. Αν ο αριθμός για τον οποίο κάνατε αίτηση φορητότητας είναι ανενεργός ή ανήκει σε κάποιον άλλο συνδρομητή.
  3. Αν ο τηλεφωνικός αριθμός που θέλετε να μεταφέρετε ανήκει σε μια συγκεκριμένη ομάδα αριθμών (φάσμα), δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί μεμονωμένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν μόνο αριθμό από αυτή την ομάδα για μεταφορά. Η μόνη επιλογή θα ήταν ολόκληρο το φάσμα να μεταφερθεί στον νέο πάροχο της επιλογής σας.

Θέλετε να κάνετε φορητότητα για φάσμα αριθμών;

Μιλήστε με έναν Voice Expert

Πόσο κοστίζει η φορητότητα σταθερού;

Η φορητότητα σταθερού αριθμού σε VoIP στη Voiceland είναι δωρεάν. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για τη μεταφορά του αριθμού σας από τη δική μας πλευρά. Ωστόσο, καλό είναι να ρωτήσετε τον τωρινό σας πάροχο, αν προκύπτουν χρεώσεις από τη δική του πλευρά. Αν δεν υπάρχει κάποια δέσμευση στο συμβόλαιό σας, πιθανότατα η χρέωση να είναι μηδενική.

Γιατί να κάνετε φορητότητα business αριθμού στη Voiceland

Αναρωτιέστε γιατί όλοι αλλάζουν σε VoIP; Μεταφέροντας τον επιχειρηματικό σας αριθμό σε VoIP, απολαμβάνετε κι εσείς τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών. Η Voiceland είναι ο πρώτος πάροχος VoIP στην Ελλάδα. Έχουμε ενεργή συνεργασία με την Amazon, την 3CX και την OpenSIPS, για να σας προσφέρουμε βέλτιστες τεχνολογικά λύσεις business επικοινωνίας.

7 λόγοι για φορητότητα αριθμού σε VoIP στη Voiceland

  1. Μείωση κόστους: Χαμηλότερα έξοδα κλήσεων για την εταιρεία σας.
  2. Ευελιξία: Εύκολη διαχείριση της επικοινωνίας σας από οπουδήποτε.

  3. Κρυστάλλινη ποιότητα κλήσεων: Ανώτερη ποιότητα ήχου μέσω WiFi ή 5G.
  4. Ασφάλεια: Υψηλό επίπεδο προστασίας με κρυπτογράφηση δεδομένων.
  5. Επεκτασιμότητα: Προσαρμογή στις ανάγκες της επιχείρησής σας.
  6. Ενοποίηση υπηρεσιών: Απόλυτη συνέργεια με το cloud τηλεφωνικό μας κέντρο, για να βάλετε τέλος στην εκτροπή κλήσης.
  7. Υποστήριξη: Εξαιρετική τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών.

Θέλετε να μεταφέρετε έναν ή περισσότερους αριθμούς του γραφείου σας στη VoIP τηλεφωνία; Ελάτε στη Voiceland!

Προγράμματα VoIP τηλεφωνίας