Ελληνικά

Τι είναι το cloud;

10 top cloud-based εφαρμογές που χρησιμοποιούν σήμερα οι σύγχρονες επιχειρήσεις

Στον κόσμο της τεχνολογίας, το cloud έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο αναγκαίους πυλώνες για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Αλλά, τι είναι το cloud ακριβώς και πώς μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση;

Τι είναι το cloud;

Το cloud είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε λογισμικά, αποθηκευτικό χώρο και άλλους υπολογιστικούς πόρους μέσω του διαδικτύου. Αυτή η δυνατότητα έχει επιφέρει μια σημαντική μεταβολή στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, προσφέροντας ευελιξία και πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις.
 
Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 10 top cloud-based εφαρμογές που έχουν γίνει απαραίτητες για όλες τις σημερινές επιχειρήσεις, δείχνοντας πώς το cloud μεταμορφώνει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τι είναι η τεχνολογία cloud;

Η τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (αλλιώς και cloud) δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν δεδομένα και να έχουν πρόσβαση σε διάφορα προγράμματα μέσω διαδικτύου. Η χρήση του μπορεί να γίνει από όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, όπως  υπολογιστές, smartphones, tablets και άλλες smart συσκευές. Η τεχνολογία cloud είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις εταιρείες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα ισχυρό λογισμικό οποιαδήποτε στιγμή αποφεύγοντας τον περιορισμό των ιδιόκτητων φυσικών τους πόρων. 

Το cloud computing, ή υπολογιστικό νέφος, είναι μια τεχνολογία που συνδυάζει τρεις βασικές λειτουργίες:

  1. Περιλαμβάνει λογισμικά που λειτουργούν μέσω διαδικτύου για πρόσβαση σε online εργαλεία και αποθήκευση δεδομένων, γνωστά ως Software as a Service, ή απλά SaaS.
  2. Προσφέρει υποδομή για απομακρυσμένους υπολογισμούς, αποθήκευση, και δικτύωση, όπου οι χρήστες πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση (Infrastructure as a Service, IaaS).
  3. Διαθέτει πλατφόρμες που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την ανάπτυξη, τη δοκιμή, τη διαχείριση και την ενημέρωση λογισμικού, βασισμένες σε απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων (Platform as a Service, PaaS).

10 cloud-based εφαρμογές για επιχειρήσεις

Στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης, οι cloud-based εφαρμογές έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικότητας. Από τη διαχείριση εργασιών έως την ανάλυση δεδομένων, πάμε να δούμε τις 10 κορυφαίες cloud-based εφαρμογές για επιχειρήσεις:

Salesforce

Η Salesforce είναι ένα πρωτοπόρο παράδειγμα του SaaS (Software as a Service) στον τομέα του cloud computing. Αυτή η πλατφόρμα διακρίνεται κυρίως για τις δυνατότητες διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), παρέχοντας στις επιχειρήσεις έναν οργανωμένο τρόπο για τη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών των πελατών τους μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Προσφέρει επίσης πολλαπλές ενσωματώσεις, όπως το integration με το Google Sheets, για αποδοτικότερη διαχείριση δεδομένων και ενίσχυση της απόδοσης διαφόρων ενεργειών. Επιπλέον, διευκολύνει στον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των εργαζομένων και παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους, ενώ παράλληλα μειώνουν την σπατάλη πόρων.

Amazon Web Services

voiceland-cloud-computing-amazon-web-services (1)

Το Amazon Web Services (AWS) είναι ένας διαδεδομένος πάροχος cloud computing υπηρεσιών, που προσφέρεται από την Amazon. Η πλατφόρμα παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που καλύπτουν διάφορες ανάγκες στον τομέα της πληροφορικής, όπως:

  • αποθήκευση δεδομένων
  • διαχείριση βάσεων δεδομένων
  • υπολογιστική ισχύς και πολλά άλλα.

Το AWS επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χτίσουν και να λειτουργήσουν εφαρμογές με ευελιξία και ασφάλεια, μειώνοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης φυσικών server. Είναι δημοφιλής λόγω της υψηλής της αξιοπιστίας και των custom λύσεων που προσφέρει, πράγμα που καθιστά το AWS μια κορυφαία επιλογή για πολλές επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το AWS αποτελεί μια από τις κορυφαίες συνεργασίες της Voiceland, για υψηλή διαθεσιμότητα στις λύσεις business επικοινωνίας που προσφέρουμε!

DocuSign

Το DocuSign είναι ένα app που προσφέρει άμεση και ψηφιακή λύση για την ανταλλαγή ηλεκτρονικά υπογεγραμμένων συμβάσεων και εγγράφων. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν, να υπογράφουν και να επικυρώνουν έγγραφα ηλεκτρονικά, αποφεύγοντας τη χρήση χαρτιού και διευκολύνοντας τη διαδικασία υπογραφής και επικύρωσης. 

Αυτό καθιστά το DocuSign ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς διευκολύνει τις διαδικασίες σε επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς. Η υπηρεσία του DocuSign είναι ασφαλής και συμμορφώνεται με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς, παρέχοντας μία αξιόπιστη λύση για την αυτοματοποίηση της διαχείρισης εταιρικών εγγράφων.

Google Workspace

Πρώην γνωστό ως G Suite, το Google Workspace προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων και εφαρμογών βασισμένων στο cloud της Google, σχεδιασμένα για να διευκολύνουν την επικοινωνία, τη συνεργασία και την παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει δημοφιλείς εφαρμογές όπως:

  • Gmail για το email
  • Google Drive για αποθήκευση αρχείων
  • Google Docs, Sheets και Slides για τη δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων
  • Google Calendar για τη διαχείριση συναντήσεων
  • Google Forms για έρευνες πελατολογίου και συλλογή δεδομένων μαζικά

Το Google Workspace είναι μια ολόκληρη πλατφόρμα εφαρμογών, λοιπόν, που προσφέρει λύσεις με ένα συνδρομητικό μοντέλο, ξεκινώντας από μια μικρή συνδρομή και φτάνοντας μέχρι μεγάλα enterprise πακέτα με αναβαθμισμένες δυνατότητες.

Asana

Το Asana είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα διαχείρισης έργων και εργασιών που βοηθά τις ομάδες να συντονίζουν, να οργανώνουν και να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών τους. Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη για να απλοποιεί την εργασιακή ροή και να βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Μέσω του Asana, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν έργα, να αναθέτουν εργασίες, να ορίζουν προθεσμίες και να μοιράζονται αρχεία, ενώ παρέχονται επίσης λειτουργίες όπως οι λίστες εργασιών και οι ενσωματωμένες αναφορές. Αντίστοιχες πλατφόρμες είναι το Clickup, το Trello και το Monday.

Cloud PBX

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το Cloud PBX λειτουργεί ως τηλεφωνικό κέντρο μέσω ενός δικτύου server, δηλαδή χωρίς φυσική εγκατάσταση στον χώρο της επιχείρησης. Το Cloud PBX που σας προσφέρει η Voiceland υλοποιείται μέσω Amazon Web Services και παρέχει συνεχή διαθεσιμότητα. Αν υπάρξει αστοχία σε έναν από τους server που φιλοξενούν το τηλεφωνικό κέντρο, το σύστημα αναδιανέμει αυτόματα τους πόρους από άλλους hypervisor για να διατηρήσει την αδιάλειπτη λειτουργία της υπηρεσίας.

Με πολλά cloud data centers και πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας παγκοσμίως, η εταιρική σας επικοινωνία διέπεται από την ασφάλεια ενός από τα πιο αξιόπιστα οικοσυστήματα για PBX!

Οφέλη Cloud PBX

Ενσωματώνοντας το Cloud PBX αναβαθμίζετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας και γίνεστε κάτοχοι περισσότερων προνομίων:

  • Scalability: Δυνατότητα επέκτασης του συστήματος ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
  • Διαχειρίσιμο κόστος: Οικονομική ευελιξία με προσαρμοσμένες τιμές βάσει της χρήσης και αναγκών.
  • Integrations με άλλα tools (CRM, ERP): Ενσωμάτωση με άλλα εταιρικά λογισμικά για βελτιωμένη διαχείριση και αποδοτικότητα.
  • Δωρεάν ενδοεταιρική επικοινωνία: Μηδενική χρέωση για εσωτερικές κλήσεις μεταξύ των εργαζομένων.
  • Αυτοματισμοί (IVR, queues, ωράριο λειτουργίας): Εξυπηρέτηση κλήσεων με αυτοματισμούς για αυτοματοποιημένη διαχείριση.
  • Καμία κλήση χαμένη: Όλες οι κλήσεις απαντώνται ή καταγράφονται ως ειδοποίηση χαμένης κλήσης.

Cloud τηλεφωνικό κέντρο με τη Voiceland

Το Cloud τηλεφωνικό κέντρο της Voiceland αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική λύση στον τομέα της τηλεφωνικής επικοινωνίας επιχειρήσεων, προσφέροντας άψογο customer care και λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Η εξυπηρέτηση γίνεται στα Ελληνικά, διασφαλίζοντας ευκολία και άνεση στην επικοινωνία μας μαζί σας.

Ανακαλύψτε πακέτα PBX

Με το Cloud τηλεφωνικό κέντρο της Voiceland, οι επιχειρήσεις αποκτούν έναν ισχυρό σύμμαχο στην επικοινωνία, ενισχύοντας την παρουσία τους και βελτιώνοντας τις σχέσεις τους με τους δικούς τους πελάτες. Έχουμε ασύγκριτη εμπειρία στην υποστήριξη μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και δημόσιων οργανισμών, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας σε διάφορες ανάγκες και απαιτήσεις. Οι επιτυχημένες υλοποιήσεις αποτελούν τα success stories μας, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των λύσεών της.

Μελέτη περίπτωσης 1555